דלתות פנים יכולות להיות כל דלת הנמצאת בפנים הבית. זה למעשה אחד מהקריטריונים המבדילים אותן בין דלתות פנים לדלתות חוץ.
אילו סוגי דלתות פנים יש?
ישנם סוגים רבים של דלתות פנים, ולמעשה אפשר להוסיף עד רבות לרשימה. למעשה, כל דלת פנים שמיוצרת או מצופה מחומר מסוים יכולה לקבל שם בפני עצמה. הדבר יכולה לאפשר לה להתבדל משאר סוגי הדלתות. יש לנו לדוגמה דלת זכוכית, דלת הזזה, דלת שקופה, דלת נסתרת, דלת פלקסבורד, דלת למיניטו, דלת עמידה למים ודלת שאינה עמידה למים, וכן הלאה.
בבית ממוצע יש משהו כמו שש או שבע דלתות פנים ועל כן אפשר שכל אחת מהן תתאים למטרת החדר. אולי יש חדר שיש לו עניין להגיע עם איכויות של בידוד תרמי או בידוד סאונד, אולי יש חדר אחר שיש לו עניין להשפריץ ולהרטיב (כמו מקלחת, מטבח, ספות, כניסה לבריכה וכיוצא בזה) ועל כן דלת עמידה למים יכולה להתאים במקרה כזה או אחר. ואולי בכלל מדובר על דלת כניסה לחדר ילדים ורוצים שהיה תהיה קלת משקל ועדינה למגע.
על כן, ישנם סוגים רבים של דלתות פנים שכל אחד מהם יכול להעניק אלמנט פרקטי או עיצובי כלשהו.
טיפים בבחירת דלתות פנים עבור כל סוג משקוף
דלתות פנים באות במגע עם משקוף, לפחות ברבים מהמקרים. יש באופן עקרוני שני סוגי משקופים שכל אחד מתאים לסוג דלת כלשהו. ישנו סוג הנקרא שטופ קנט, שהוא יכול להיות ישר ונראה באופן זהה משני צידי הקיר. דלת הפנים תתחיל היכן שהמשקוף הזה נגמר ולא אמורה להיות ביניהם חפיפה. הדבר יכול להעניק למערך דלת פנים מחיר מעין מראה נקי וחלק, ויש שיגידו שהמראה הזה יכול להיחשב כיקר יותר. אם כי עקב חוסר החפיפה אין מידה מרובה של אקוסטיות בהשוואה לסוג המשקוף השני (פלקס), שיש לו משקוף שדלת עם מגרעת יכולה "להתלבש בתוכו. הדלת הזאת מציעה יותר אטימה אקוסטית והמראה שלה יכול להיות פחות "נקי", ואולי זו הסיבה שיש כאלו שייחסו לה מראה פחות יוקרתי.
על כן אפשר לקחת בחשבון הן את מידת האטימות, המראה החיצוני והעלות שרוצים להשקיע.